Cosim en família

Cosim en família
La mare i els nens juguen a cosir!

dissabte, 27 d’octubre de 2012

ARA PANELLETS!!


Panellets

Ja sé que encara falten dies, però enguany m’avanço amb la recepta dels panellets. Penso que així ens comencem a ambientar i podem fer proves amb tranquil·litat per veure com ens queden i aprendre trucos nous:
Tot i que cada any faig panellets, fa força temps que no poso la recepta al blog, ja que sempre els faig més o menys igual. Però aquest any he decidit tornar a posar la recepta, ja que hi ha alguns petits detalls que he anat incorporant amb el temps i que penso que poden ser útils d’explicar: com aconseguir que quedin brillants, que siguin tots de la mateixa mida, amb els pinyons ben enganxats… i trucs semblants.
La majoria d’aquests trucs ja els sap tothom, però penso que mai està de més tornar-los a recordar:
• Cal coure per separat cada tipus de panellet, ja que tenen temps de cocció diferents.
• El forn ha d’estar ben calent i amb el foc a dalt. Han de coure poca estona, uns 3 o 4 minuts.
• Es poden congelar amb les boletes ja formades i els pinyons enganxats. Es deixen descongelar 10 minuts, es pinten de rovell i es couen. Els panellets s’assequen de seguida, d’un dia per l’altre perden molt. Per això congelar-los és un bon truc, els pots fer amb antelació i coure’ls el dia que els menges.
• El truc per fer les boletes iguals d’una forma fàcil i ràpida està ben explicat en els panellets de pinyons.
• Per aconseguir que els pinyons s’enganxin més fàcilment, va molt bé barrejar el rovell d’ou amb almívar TPT. Les quantitats exactes també estan a la recepta dels panellets de pinyons.
• El truc per aconseguir que els panellets de pinyons brillin com els de pastisseria també està ben explicat a la recepta.
• Per preparar l’almívar TPT es posa en un cassó al foc la mateixa quantitat d’aigua que de sucre. Quan arrenqui a bullir, es treu del foc i es deixa refredar.
• Es poden fer panellets de molts altres gustos: amb melmelada, amb taronja amarga, amb licor… només cal imaginació!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 750g de farina d’ametlla
· 750g de sucre
· Pell ratllada d’una llimona
· 150ml d’aigua
· 200g de pinyons
· 200g de granet d’ametlla
· Cafè soluble
· Xocolata
· Coco ratllat
· Codony
· 1 beina de vainilla
· Sucre en pols
· Rovell d’ou
· Almívar TPT
Preparació:
Pel massapà base:Barrejar l’ametlla, el sucre i la ratlladura de llimona. Afegir l’aigua i amassar bé fins a obtenir un massapà ben fi. Deixar a la nevera unes hores (fins i tot d’un dia per l’altre). Dividir el massapà en tantes parts com gustos es vulguin fer.
Pels de pinyons:Fer un cilindre llarg i prim. Tallar trossos petits de la mateixa mida (d’uns 12g) i fer una boleta amb cada trosset.
En un vol, barrejar els 200g de pinyons amb 20g de rovell d’ou i 20g d’almívar TPT (amb l’almívar la barreja és més enganxosa i els pinyons s’adhereixen fàcilment).
Per arrebossar les boletes de pinyons, agafar un grapat generós de pinyons i pressionar la boleta entre les dues mans fent moviments rotatius per tal que s’enganxin els pinyons.
Posar-los a la safata i just abans de ficar-los al forn, tornar-los a pintar amb la barreja de rovell i almívar. Coure’ls al forn a 250º amb el foc de dalt fins que siguin daurats (uns 5 minuts).
Per aconseguir que brillin, just sortir del forn encara ben calents, pintar-los amb almívar TPT amb un pinzell. Aquest pas és molt senzill i val la pena fer-lo, queden brillants de veritat!
Pels d’ametlla:Com els de pinyons, però amb forma allargada i arrebossats d’ametlla picada.
Pels de coco:Barrejar el massapà amb coco ratllat al gust (aproximadament, la meitat de coco que de massapà). Fer boles de la mateixa mida (d’uns 16g) i donar-los forma de bolet. Mullar la punta amb ou batut i arrebossar-la amb una mica de coco. Coure’ls al forn 3 minuts a 250º.
Pels de cafè:Dissoldre el cafè soluble amb una cullerada d’aigua. Quedarà una pasta espessa i negra.
Barrejar el massapà amb el cafè. Fer boles allargades de la mateixa mida (d’uns 16g) i marcar-los una ratlla simulant un gra de cafè. Arrebossar-los lleugerament de sucre i coure’ls al forn 3 minuts a 250º.
Pels de vainilla:Barrejar el massapà amb les llavors de beina de vainilla. Formar boletes iguals de massapà (d’uns 16g) i arrebossar-les de sucre en pols. Coure’ls al forn a 250º fins que el sucre es comenci a esquerdar.
Pels de xocolata:Fondre uns 25g de xocolata al microones a baixa potència. Barrejar la xocolata amb el massapà, formar boletes iguals i coure’ls al forn 3 minuts a 250º.
Pels de codony:Fer un cilindre llarg i prim i obrir-lo de dalt a baix amb un ganivet. Farcir el xurro amb el codony i tornar-lo a tancar. Pintar-lo amb la barreja d’almívar i rovell i espolsar-lo per sobre amb sucre. Coure’l al forn fins que el sucre es dauri (uns 3 minuts). Treure’l del forn i, de seguida abans no es refredi, tallar-lo en porcions iguals.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...